Těstovinový salát s tuňákem
250 g těstovin farfalle
230 g tuňákových filet kvality sushi (typ tuňáka na sushi)
12 cherry rajčátek, rozpůlených
trs rukoly, natrhané
4 kuličky mozzarelly Bocconcino, na čtvrtky
8 lístků bazalky, natrhaných
60 ml extra panenského olivového oleje
sůl dle chuti
Postup přípravy:
zatímco se budou vařit farfalle ve vroucí osolené vodě, připravte salátovou část tohoto receptu tím, že dáte cherry rajčátka, rukolu, bocconcini a lístky bazalky do velké salátové mísy
rozehřejte olivový olej v horké pánvičce a zprudka opečte, prostředek filetu nechte tak růžový, jak to jen jde. Nechte tuňáka vychladnout, než ho nakrájíte na kousky.
jakmile jsou těstoviny al dente, slijte všechnu vodu a propláchněte farfalle studenou vodou - to Vám pomůže zastavit vaření a těstoviny budou pevné
smíchejte uvařené těstoviny s ostatními ingrediencemi a ochuťte solí a olivovým olejem
Pro 4 osoby