Špagety puttanesca babičky Marie
400 g špaget
1 plechovka švestkových rajčat se šťávou, nahrubo nasekaných
4 ančovičky, nahrubo nasekané
15 ml kapar
12 černých oliv, vypeckovaných
235 ml vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
2 stroužky česneku, rozdrcené
60 ml extra panenského olivového oleje
čerstvá plocholistá petržel, jemně nasekaná
sůl a chili paprička (čerstvá nebo sušená) k dochucení
Postup přípravy:
zatímco se Vaše špagety vaří ve vroucí osolené vodě, připravte si omáčku.
rozehřejte nějaký olivový olej ve velkém kastrolu. Přidejte česnek a chili papričky. Když česnek zezlátne, přidejte ančovičky, olivy, kapary a vlašské ořechy.
nechte pár sekund povařit, než do kastrolu nalijete švestková rajčata. Vařte přibližně 5 minut.
asi minutu a půl předtím, než budou špagety al dente, je sceďte a přidejte do kastrolu, a nechte dovařit v omáčce. Posypte čerstvě nasekanou petrželkou a dejte na talíř. Ihned podávejte.
Pro 4 osoby