Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rizoto s červenou řepou a lanýžovým olejem

Vaječné šodó s borůvkami a malinami

60 ml extra panenského olivového oleje

30 ml másla

2 šalotky, nasekané

240 ml rýže arborio

120 ml bílého vína

480 ml čerstvé šťávy z červené řepy nebo pyré

1 l zeleninového vývaru

sýr Grana Padano pro posypání, čerstvě nastrouhaný

lanýžový olej, pro pokropení

 

Postup přípravy:

odrazka.pngve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a polovinu másla na středním plameni. Vařte šalotky asi 3 minuty až zesklovatí, občas promíchejte.

odrazka.pngpřidejte rýži arborio a pokračujte v míchání další minutu. Přidejte víno a míchejte 2 minuty, nebo dokud se víno neodpaří. Nalijte polovinu šťávy z červené řepy a nechte zredukovat.

odrazka.pngpomalu naběračkou přidejte zeleninový vývar a míchejte, dokud se neodpaří. Tento krok opakujte, dokud není rizoto al dente (16 až 20 minut). Použijte zbývající šťávu z červené řepy k ukončení procesu vaření.

odrazka.pngsundejte z ohně a vmíchejte zbývající máslo. Dejte na talíř a posypte rizoto čerstvě nastrouhaným sýrem Grana Padano. Na jednotlivých talířích pokropte lanýžovým olejem a ihned podávejte.

Pro 4 osoby

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář