Opilé špagety
450 g špaget
3 až 4 ančovičky, nasekané
475 ml červeného vína
125 ml čerstvě nastrouhaného sýru Pecorino
malý trs italské petržele, jemně nasekané
60 ml extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, najemno nasekané
3 sušené chili papričky, rozdrcené (volitelné)
sůl
Postup přípravy:
ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Přidejte špagety a vařte 7 až 8 minut, těstoviny by uvnitř měly být stále trochu pevné (předtím než jsou al dente).
v rendlíku rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek, ančovičky a chili papričky a vařte asi 2 až 3 minuty.
do rendlíku přidejte špagety a dobře promíchejte.
zalijte červeným vínem a vařte, dokud se nezredukuje, a špagety nejsou uvařené.
do těstovin přidejte čerstvě nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr Pecorino a dobře promíchejte.
sundejte z ohně a ihned podávejte.
Pro 4 osoby