Lasagne líného muže
500 g suchých plátů lasagní
1,4 l boloňské omáčky (viz recept Boloňská omáčka)
700 ml bešamelu (viz recept Bešamelová omáčka)
400 g čerstvě nastrouhané mozzarelly
čerstvě nastrouhaný sýr Grana Padano pro posypání
Postup přípravy:
pokryjte dno hluboké zapékací mísy vrstvou boloňské omáčky.
vyložte nevařené pláty lasagní na omáčku, dokud pekáč úplně nepokryjí.
pokryjte těstoviny další štědrou vrstvou boloňské omáčky.
tekutina z omáčky uvaří suché těstoviny, proto se ujistěte, že jste přidali dostatek omáčky.
navrch pokapejte bešamelovou omáčkou a posypte mozzarellou, aby bylo oboje rovnoměrně rozprostřeno.
přidejte další vrstvu suchých těstovin, položte pláty v opačném směru.
opakujte proces s přidáváním omáček, mozzarelly a těstovin v dalších 3-4 vrstvách, nebo až je zapékací mísa plná do 2/3 hloubky.
završte poslední vrstvu omáček a mozzarelly štědrou hromádkou sýru Grana Padano.
dejte do trouby na přibližně 40 minut při 200°C a před podáváním nechte 20 minut odpočnout.
Pro 6 osob