Dunderi
475 g ricotty
200 g čerstvě nastrouhaného sýru Grana Padano
235 ml mouky
10 ml nastrouhaného muškátového oříšku
2 žloutky
sůl a pepř
Postup přípravy:
v míse smíchejte ricottu, sýr Grana Padano, mouku, muškátový oříšek, žloutky, sůl a pepř.
hněťte směs, dokud nebude mít těstovitou konzistenci. Pokud se směs zdá být příliš vlhká, přidejte podle potřeby trochu mouky.
přikryjte těsto utěrkou a nechte půl hodiny odpočnout.
naberte hrst těsta a vyválejte na 2,5 cm tlusté válečky.
válečky nakrájejte na 2,5 cm kousky.
každý kousek těsta vyválejte na struhadle na sýr, aby se vytvořily hřebeny. Ty pomůžou na každém kousku dunderi udržet omáčku.
poprašte podnos moukou a dunderi dejte na něj, aby se neslepily.
v hrnci s vroucí osolenou vodou dunderi vařte 12 minut nebo až vyplavou na povrch.
smíchejte s vybranou omáčkou a ihned podávejte.
Pro 6-8 osob