Citronové špagety
455 g špaget
1 stroužek česneku, na potření
čerstvě vymačkaná šťáva ze 2 citronů
75 ml extra panenského olivového oleje
sůl
235 ml parmezánu, najemno nastrouhaného, plus navíc pro posypání
trs čerstvé plocholisté petržele, nasekané
kůra z 1 citronu, čerstvě nastrouhaná
Postup přípravy:
dejte špagety do hrnce vroucí osolené vody a okamžitě míchejte, aby se neslepily.
rozkrojte česnek na poloviny a potřete jím celý vnitřek servírovací mísy. Tímto způsobem chuť syrového česneku pokryje vnitřní povrch mísy. Česnek odložte stranou.
přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a za stálého míchání pomalu pokropte olivovým olejem. Dobře promíchejte, dokud ingredience nevytvoří emulzi.
vmíchejte sůl a parmezán.
když jsou špagety al dente, sceďte je a přidejte do servírovací mísy. Dobře promíchejte.
posypte parmezánem, petrželkou a citronovou kůrou. Ihned podávejte.
Pro 4 osoby