Mořští hlemýždi
1,36 kg čerstvých mořských hlemýžďů, v ulitách
58 ml extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, rozmačkané
1 čerstvá chili paprička, nasekaná
235 ml bílého vína
sůl podle chuti
svazek čerstvé plocholisté petržele, nasekané
tenké dřevěné špejle nebo velká párátka
Postup přípravy:
pro očištění a uvaření mořských hlemýžďů vařte přibližně 20 minut v hrnci vody. Tím se odstraní písek a kamínky uvězněné uvnitř ulity a uvaří se šnečí maso.
v rendlíku rozehřejte olivový olej a zpěňte česnek a chili papričku.
přidejte hlemýždě, pak víno a vařte několik minut.
přidejte sůl, petržel a dobře dohromady prohoďte. Ihned podávejte.
Dejte hostům tenké dřevěné špejle nebo velká párátka, aby si mohli šneky snadno vytáhnout z ulit.
Výsledek: pro 4 osoby