Jdi na obsah Jdi na menu
 


Limoncello Villa Maria

limoncello-villa-maria.png

1 l 95 % alkoholu

7 vyzrálých citronů, důkladně umytých a osušených

led

1 l vody

450 g cukru

 

Postup přípravy:

odrazka.pngoloupejte žlutou část citronové kůry škrabkou na brambory. Dejte citronovou kůru do velké skleněné láhve a přilijte alkohol. Překryjte láhev plastikovou fólií, aby se zabránilo odpařování alkoholu a nechte odpočívat 12 dní při pokojové teplotě.

odrazka.pngvařte vodu. Sundejte z ohně a přidejte cukr. Míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí a nechte vychladnout.

odrazka.pngsceďte 12-denní alkohol od citronové kůry a přidejte ho do sladké vody. Nechte uležet dalších 10 dní v uzavřené skleněné láhvi.

odrazka.pngpo 10 dnech je limoncello hotové. Nejlepší je podávat ho vychlazené jako digestiv po jídle.

Výsledek: přibližně 1,75 litru

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář