Limoncello Villa Maria
1 l 95 % alkoholu
7 vyzrálých citronů, důkladně umytých a osušených
led
1 l vody
450 g cukru
Postup přípravy:
oloupejte žlutou část citronové kůry škrabkou na brambory. Dejte citronovou kůru do velké skleněné láhve a přilijte alkohol. Překryjte láhev plastikovou fólií, aby se zabránilo odpařování alkoholu a nechte odpočívat 12 dní při pokojové teplotě.
vařte vodu. Sundejte z ohně a přidejte cukr. Míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí a nechte vychladnout.
sceďte 12-denní alkohol od citronové kůry a přidejte ho do sladké vody. Nechte uležet dalších 10 dní v uzavřené skleněné láhvi.
po 10 dnech je limoncello hotové. Nejlepší je podávat ho vychlazené jako digestiv po jídle.
Výsledek: přibližně 1,75 litru