Marcova polenta
2 l vody vlažné osolené vody
590 g hrubozrnné polenty
Postup přípravy:
dejte osolenou vodu do velkého hrnce na střední plamen. Pomalu stálým proudem do hrnce nalijte polentu za stálého míchání. Čím více budete míchat, tím lepší bude struktura.
když polenta houstne a trochu bublá, a konzistencí se podobá kaši, snižte plamen a pokračujte v míchání.
tradice říká, míchat jen jedním směrem, a jakmile je stálé míchání pracnější, navrhuji to dělat také tak. Není na škodu být tradiční!
doba vaření je přibližně 30 minut. Když je polenta hotová, nalijte ji na rovný povrch a špachtlí ji rovnoměrně vyrovnejte.
necháme odstát, dokud nevychládne, a nakrájíme na čtverce. Polentu si můžete vychutnat také v kašovité formě. Stačí přidat trochu olivového oleje, parmezánu a podávat teplé.
Pro 8 osob