Cuketové karbanátky
na karbanátky:
3 velké cukety, nakrájené
250 ml uzeného sýru Scamorza, na kostičky
250 ml sýru Pecorino, na kostičky
malý trs čerstvé máty, najemno nasekané
2 vejce
250 ml strouhanky, plus něco navíc pro obalení
375 ml extra panenského olivového oleje
na rajčatový salát:
20 cherry rajčátek, rozkrojených na půlky
14 lístků čerstvé bazalky, natrhaných
sůl dle chuti
50 ml extra panenského olivového oleje
Postup přípravy:
dejte cukety na 4 minuty do vroucí osolené vody. Sceďte vodu.
dejte do zapékací mísy a nechte vychladnout. Vymačkejte z vařených cuket přebytečnou vodu.
do mísy dejte cukety, sýr scamorza, sýr pecorino, lístky máty, vejce a strouhanku. Dobře promíchejte, dokud nejsou ingredience rovnoměrně rozděleny.
rukama vytvarujte karbanátky o velikosti golfových míčků. Obalte karbanátky ve strouhance.
rajčatový salát: dejte cherry rajčátka, bazalku a sůl do misky. Pokapejte olivovým olejem a dohromady promíchejte.
rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi. Opatrně vložte karbanátky do horkého oleje a nechte smažit do zlatova a křupava.
dejte na talíř s papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný olej.
podávejte s rajčatovým salátem.
Výsledek: 6 porcí